Thais rundvlees met sperziebonen

Thais rundvlees met sperziebonen

  • 1 kg rundvlees in blokjes van ± 2 cm
  • 3 teentjes knoflook
  • 1½ eetl. rode currypasta
  • 2 eetl. sesamolie
  • 1 verkruimelde vleesbouillontablet
  • 15 cl runderfond (evt. runderbouillonblokjes)
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 600 g sperziebonen
  • 200 ml kokosmelk
  • peper
  • zout

Roer de currypasta en sesamolie door elkaar.
Voeg het vlees hier aan toe en meng alles goed met elkaar.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Maak de sperziebonen schoon en snij ze eventueel in tweeën.
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak hierin het vlees in gedeelten snel bruin.
Doe het aangebakken vlees in de slowcooker.
Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin.
Voeg de uien, knoflook toe.
Doe de runderfond, kokosmelk en verkruimelde bouillontablet bij het vlees.
Zet de slowcooker op 'LAAG' gedurende plm. 6 uur.
Voeg het laatste half uur de sperziebonen erbij.
Maak op smaak met peper en zout.

Serveertips
Erg, erg lekker met een goede Thaise rijst.
Wij hebben er komkommersalade en tomatensalade bij gegeten.

Bron: RosaLady in Smulweb
Gepubliceerd door: Recepten100.nl

Terug