Tandoorikonijn en verse tomaten

Tandoorikonijn en verse tomaten

voor 6 - 8 porties

  • 1,2 kg konijnenbouten
  • 2 theel. tandooripoeder
  • 3 eetl. limoensap
  • 3 eetl. witte wijn
  • 500 g tomaten
  • 80 g uien
  • 2 tenen knoflook
  • 10 cl olijfolie
  • zout & peper naar smaak

De avond tevoren de konijnenbouten bereiden.
Ontbeen de konijnenbouten, snijd ze in 4 of 5 stuks, en marineer ze een nacht in de tandooripoeder, witte wijn en limoensap.
Pel de tomaten, knoflook en ui; snijd de tomaten, hak de uien, pers de knoflook.
Bak in een koekenpan de uien in olijfolie.
Bak ze goudbruin.
Voeg de tomaat toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Braad ongeveer 15 minuten onafgedekt.
Voeg alles met de eerder gebakken konijn toe in een slowcooker.
Dek af en kook het 4 uur op 'LAAG'.
Als ze gekookt zijn, verwijder het konijn
Meng de tomatensaus, doe de konijnenbouten er weer in.
Laat het 'LAAG' staan totdat het klaar is om te worden geserveerd.
Voeg peper of een theelepel dikke room vijftien minuten voor het einde.

Serveer met basmati rijst.

Bron: Crock-Pot

Terug