Tamale

Tamale

voor 6 porties

  • 800 g gehakt rundvlees
  • 100 g chorizo
  • 2 groene uien, in ringen
  • 1 pakje Mexicaans tacokruid, 40 g
  • 1 blikje maïs, 340 g
  • 500 g stukjes tomatenpuree of -stukjes
  • 50 g zwarte olijven, in schijfjes
  • chilipoeder naar smaak
  • zout & peper
    • voor de maismeelkorst
  • 25 cl melk
  • 150 g maïsmeel
  • 2 eieren
  • peper & zout
  • 75 g geraspte kaas

Het gehakt, de worst (in kleine stukjes) en de uien in een pan kruimelig braden, verwijder het gebakken vet.
Het vlees op smaak brengen met de tacokruiden, voeg maïs en tomaten en olijven toe.
Meng alles, en breng op smaak met het chilipoeder en voeg verder op smaak met peper en zout.
Terzijde leggen.
Voor de maïsmeelkorst melk, maïsmeel en eieren met wat zout in een kom kloppen.
Doe het vleesmengsel in de slowcooker.
Giet er voorzichtig het maïsmeelmengsel erop.
Kook de bakvorm ca. 2 uur op ‘HOOG’ daarna 2 uur op ‘LAAG’.
In de laatste tien minuten de kaas er overheen strooien en laat smelten.

Serveer met ijsbergsla en wat zure room.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug