Zachte taco's honing-limoen kip

Zachte taco's honing-limoen kip

voor 8 porties

  • 1¼ kippenborst zonder been of vel, gesneden in reepjes van 2½ cm
  • honing, 100 g
  • 2 limoenen, geperst
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theel. chilipoeder
  • 1 blikje groene enchiladasaus, 420 g
  • 15 cl slagroom
  • maïstortilla's
  •  
    • aanbevolen garneringen
  • verkruimelde cheddar of mozzarella kaas
  • zure room
  • gesneden olijven

Gebruik een grote slowcooker.
Plaats de kip in de pan.
Voeg de honing, limoensap, knoflook en chilipoeder toe.
Roer de enchiladasaus (groene saus) erdoor.
Dek af en kook op ‘LAAG’ gedurende 6 tot 7 uur.
Snipper het vlees volledig met twee vorken en roer de room erdoor.
Schep het met een lepel in de warme maïstortilla's en doe de gewenste garneringen erop.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug