Sweet & sour gehaktballen

Sweet & sour gehaktballen

voor 6 personen

  • 4 theel. Worcestershiresaus
  • 2½ theel. azijn
  • 1 theel. Italiaanse specerijen
  • 1¼ theel. knoflookpoeder
  • ¼ theel. kaneelpoeder
  • ¼ - ½ theel. peper
  • 2 kleine blikjes champignons (zonder vocht)
  • 2 grote wortels, in plakjes
  • 1 groene paprika in reepjes of kleine stukjes
  • ½ ui, in stukjes
  • 75 cl tomatensap
  • 4 theel. uienpoeder
  • stukjes ananas
    • gehaktballen
  • 500 g gehakt
  • 25 cl ananas (even wat fijn maken met staafmixer)
  • 5 - 6 eetl. paneermeel
  • 2 theel. uienpoeder
  • 2 theel. Worcestershiresaus
  • ¼ theel. knoflookpoeder
  • ¼ theel. mosterdpoeder
  • ¼ theel. peper

Maak alle ingrediƫnten gereed en plaats ze in de slowcooker.
Zet de slowcooker op 'HOOG'.
Mix nu al de ingrediƫnten samen voor de gehaktmix.
Vorm de balletjes en bak ze in een hete ingevette pan lekker bruin.
Balletjes aan de slowcooker toevoegen.
Even door elkaar mengen.
Na 3 uren de rijst koken.
Als de rijst klaar is kan de Sweet & Sour opgedient worden.
(Totaal ongeveer 3½ tot 4 uur.)

Bron: B.K. Rose en aangepast in Smulweb

Terug