Stoofperen - I

Stoofperen

voor 6 - 8 personen

  • 2 kg stoofperen
  • 1 l appelsap, 100% puur sap, geen concentraat
  • 3 kaneelstokjes
    • optioneel
  • 8 kruidnagels
  • 3 steranijsblokjes
  • 3 cm gemberwortel

Schil de stoofperen, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
Doe de stoofperen in de slowcooker en voeg de andere ingrediënten toe.
Stoof de peren in 7 uur op ‘LAAG’ gaar.

Bron: Marinka
Gepubliceerd door: EetPaleo


Stoofperen - II

Stoofpeertjes

  • 1 kg stoofpeertjes
  • 1 l rood (biologisch) bessensap of vruchtensap naar keuze
  • 1 theel. gemalen kaneel of een kaneelstokje
  • rasp van een halve biologische citroen
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 steranijs

Schil de stoofperen met een dunschiller en laat de steeltjes eraan zitten.
Je kunt de peertjes ook in de lengte halveren als je dat wilt.
Leg de peertjes in de pan of slowcooker samen met de specerijen, de citroenrasp en voeg het rode vruchtensap toe.
Als de peertjes zacht zijn, zijn ze klaar.
Je kunt dit uittesten door er in te prikken met een vork.
De kooktijd in een gewone pan is minimaal 2 uur.
In de slowcooker bereid ik ze in 4 uur op ‘LAAG’.

Tip
Serveer de peertjes met ijs, yoghurt of (kokos)slagroom.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug