Pittige sriracha kip

Pittige sriracha kip

  • 4 kipfilets (kip uit de diepvries hoef je niet eerst te ontdooien)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetl. sriracha saus
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • 1 flinke eetl. bruine suiker
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • sap van 1 limoen + extra partjes limoen voor serveren
  • wat gescheurde korianderblaadjes, voor garneren

Leg de kipfilets in hun geheel in de crockpot.
Voeg de ui en knoflook toe.
Meng in en kommetje de sriracha saus, ketchup, suiker en azijn en giet het mengsel over de kip.
Laat de kip in 4 - 5 uur gaar worden op de lage stand of in ca. 3 uur op de hoge stand.
Trek de gare kip met een vork uit elkaar en voeg de limoensap toe.
Beng op smaak met een beetje zout & peper.

Lekker met (basmati)rijst en korianderblaadjes.

Bron: LoveMyFood

Terug