Spareribs – Louisiana stijl

Spareribs – Louisiana stijl

  • ± 1 kg spareribs
  •  
    • kruidenmix
  • 1 eetl. paprika
  • 2 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 1 theel. uienpoeder
  • 1 theel. oregano
  • 1 theel. tijm
  • ½ theel. cayennepeper
  • ½ theel. chilipoeder
  • 50 g bruine suiker
    • BBQ saus
  • 25 cl je favoriete bbq saus
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 1 theel. uienpoeder
  • ½ theel. chilipoeder
  • 25 cl water

Meng de ingrediënten voor de kruidenmix.
Meng de ingrediënten voor de bbq saus in een andere kom.
Draai de spareribs om en haal het vliesje van de achterkant van de ribs af.
Je steekt even een mesje eronder en dan kan je zo het vliesje in zijn geheel eraf halen.
Verdeel de spareribs in 4 porties.
Zo past het gewoon beter in de slowcooker.
Verdeel de kruidenmix over het vlees.
Gebruik je handen om het er goed in te wrijven.
Als je dit ’s ochtends geen tijd hebt, doe dit dan ’s avonds.
Bewaar dan in een afsluitbare plastic zak en laat het rustig een nachtje marineren.
Leg de stukken vlees in de slowcooker.
Doe er de BBQ saus erbij.
Doe de deksel op de slowcooker.
Zet hem op stand ‘LAAG’ en stel in voor 8 uur.
Na 8 uur vallen de spareribs uit elkaar.
Gebruik de resterende BBQ saus in de slowcooker als dipsaus.

Bron: Sabine
Gepubliceerd door: Recepten voor de slowcooker

Terug