Spareribs Griekse stijl

Spareribs Griekse stijl

  • 2 kg varkensvlees spareribs (of rundvlees ribben)
  • 50 g bruine suiker
  • 1 eetl. zeezout
  • 1 eetl. knoflookpoeder
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. gemalen anijs
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. gemalen kaneel
  • ½ theel. venkelzaad
  • ½ theel. zwarte peperkorrels
  • 4 kruidnagels
  • 1 eetl. honing
  • 15 cl sinaasappelsap, optioneel

Gebruik een grote of middelgrote slowcooker.
Doe de spareribs op de bodem van de slowcooker.
Meng in een kleine kom de bruine suiker en alle kruiden met de honing tot een klonterige pasta.
Strijk deze pasta gelijkmatig over alle kanten van de spareribs.
Ben je hele dag buitenshuis en je hebt het idee dat er vloeistof nodig is, kan je er sinaasappelsap rond de ribben gieten.
Dit is optioneel - deze ribben zijn gemaakt zonder extra vloeistof en ze blijken fantastisch, maar sommigen vinden het gewoon nodig om vloeistof toe te voegen.
Heb je een 6 liter slowcooker in plaats van een 4 liter slowcooker?.
Gebruik dan meer spareribs, of plaats een laagje folie om de spareribs om hen beetje te isoleren zodat ze niet verloren gaan in zo'n grote grote pot.
Doe het deksel erop en kook voor 7 tot 8 uur op ‘LAAG’ of ‘HOOG’ voor ongeveer 4 uur.
Je ribbetjes zijn klaar als het vlees makkelijk van het bot trekt.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug