Sloppy joe

Sloppy joe

  • 350 g half om half gehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 15 - 20 cl tomaten passata
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 1 theel. gerookte paprikapoeder
  • 1 flinke theel. vers geraspte nootmuskaat
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 rode ui
  • 1 theel. gedroogd uienpoeder
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel. (kokosbloesem)suiker
  • een klein theelepeltje (appelcider) azijn
  • 4 harde broodjes
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • olie om in te bakken
  •  
    • garnering
  • blaadjes kropsla
  • ringen rode ui

Bak het geheel even aan en voeg dan het gehakt toe.
Bak het op hoog vuur rul en bruin.
Als het gehakt gaar is voeg dan de tomatenblokjes, de passata en het bouillonpoeder toe.
Rasp de verse nootmuskaat boven de pan en schep alles goed met een spatel door elkaar.
Proef of het gehakt op smaak is en voeg een scheutje sojasaus, appelcider azijn en een snufje vers gemalen zwarte peper toe.
Laat het minimaal een half uurtje op een zacht vuurtje staan.
Je zou het op dit punt ook kunnen overhevelen in een slowcooker en de saus een aantal uur laten intrekken op stand ‘LAAG’.
Het gehakt wordt daardoor nog zachter.
Zet een uur voordat je het gaat serveren de deksel van de slowcooker zodat de saus kan indikken.
Serveer het gehaktmengsel op een hard broodje met wat sla en rode ui.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug