Slavinken in kruidige tomatensaus

Slavinken in kruidige tomatensaus

  • 10 slavinken (ik gebruikte varkensvlees)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 laurierbladen
  • 2 tot 3 eetl. ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)
  • flink mespunt 5 spices (Chinees 5 kruidenpoeder)
  • sambal oelek naar smaak
  • 2 steranijsjes
  • 1 rode ui
  • rode puntpaprika
  • eetl. roomboter
  • 2 teentjes knoflook

Snijd de paprika en de ui zo fijn mogelijk en rasp de knoflook.
Verhit de roomboter in de pan en bak de slavinken rondom bruin.
Ik bakte ze in twee rondes omdat ze niet allemaal tegelijk in mijn koekenpan passen.
Als de slavinken aangebakken zijn doe je ze over in de slowcooker.
Ondertussen ga je de saus maken.
In dezelfde pan voeg je aan het bakvet de gesneden ui, paprika en knoflook toe.
Fruit dit aan tot het zacht is en doe de laurierbladen, steranijs en 5 spices erbij in de pan.
Schep kort om en voeg de tomatenblokjes en de ketjap toe en breng het op smaak met sambal oelek.
Laat de saus even goed bubbelen en schep deze dan over de slavinken in de slowcooker.
Zet de slowcooker op ‘LAAG’ voor 2 tot 3½ uur.

Opmerking
Eigenlijk zijn de (slow)vinken best snel klaar!
Deze slavinken zijn heel veelzijdig.
Ze zijn heerlijk bij rijst maar ook bij gebakken aardappeltjes.
Elke groente past er eigenlijk wel bij.
En de volgende dag zijn ze lekker op een broodje.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug