Slavinken met gesmoorde spitskool

Slavinken met gesmoorde spitskool

  • 8 slavinken
  • 1 flinke eetl. Franse mosterd
  • 2 à 3 eetl. ketjap manis
  • sambal oelek naar smaak
    (ik gebruikte een bescheiden eetlepel)
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • snufje zout
  • halve spitskool in dunne reepjes gesneden
  • grote ui
  • ½ eetl. (room)boter om in te bakken

Ik maakte deze slavinken in mijn Bartscher slowcooker van 6½ liter.
Het past ook prima in een kleiner formaatje.
Maak een saus door de mosterd, ketjap, sambal oelek en knoflook in een kommetje te mengen.
Zet dit even apart tot gebruik.
Verhit een koekenpan met de boter en bak de slavinken rondom bruin.
Snijd ondertussen de spitskool in dunne repen en snijd de ui door de helft en vervolgens in halve maantjes.
Leg de ui en de kool alvast op de bodem van de slowcooker.
Als de slavinken bruin zijn leg je ze op de kool en de ui in de slowcooker.
Giet de saus in de warme koekenpan (waar je de slavinken in gebakken hebt) en roer dit even door met een spatel.
Verdeel vervolgens de saus over de slavinken in de slowcooker.
Giet nu een klein scheutje water op de bodem van de slowcooker (ongeveer 3 eetlepels).
Zet de slowcooker voor een uurtje op ‘HOOG’ en daarna voor twee uur op ‘LAAG’.
Je kunt de slowcooker ook vier uur op ‘LAAG’ zetten, dan duurt het gewoon iets langer dat de pan is opgewarmd.
Als de kooktijd verstreken is check je even of de spitskool gaar is.
Er zal redelijk wat vocht uit de kool gekomen zijn waardoor deze lekker gesmoord is.
Serveer de slavinken met de kool, een beetje rijst en eet er nog extra groenten bij zoals broccoli of sperzieboontjes.

Tip
Garneer met gebakken uitjes en vergeet de kroepoek niet!

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug