Sinaas crème brûlée

Sinaas crème brûlée

voor 5 porties

  • 1 vanillestokje
    (of een vleugje vanille-extract)
  • 6 eidooiers
  • 60 cl slagroom
  • 95 g poedersuiker
    (plus extra om te karameliseren - 1 theel. per schaaltje)
  • zeste van 1 citroen
  • zeste van 4 sinaasappelen

Breng de room aan de kook en giet dit over de eierdooiers en sla krachtig om er custard van te maken.
Koel de crème brûlées in de koelkast gedurende ten minste 2 uur (indien mogelijk een nachtje).
Voeg de extra suiker er bovenop en karameliseer onder een grill of gebruik van mini-brander.
Klop de eierdooiers en suiker in een kom samen met een garde.
Giet de custard in schaaltjes en dek ze af met aluminiumfolie en plaats ze in een slowcooker.
Giet er zorgvuldig kokend water bij tot halverwege de vormpjes en kook op de 'HOOG' gedurende 2 uur.
Giet de vla door een fijne zeef in een beker.
Haal voorzichtig het schuim van het oppervlak.
Serveer met shortbread koekjes en garneer met een teug van het verse sinaasappelsap.
Splits een vanillestokje en schraap de binnenkant om de zaden te verwijderen.
Giet de room in een pan en voeg het vanillestokje en zaden, sinaasappel- en citroenschil.
Breng dit aan de kook en zet opzij.
(Hoe langer je het vanillestokje, sinaasappelschil en citroenschil laten trekken in de room, hoe sterker de smaak zal zijn.)

Terug