Sinaasappel polentataart

Sinaasappel polentataart

voor 12 taartpunten

    • voor het deeg
  • 100 g maïsmeel (iets grover, polenta)
  • 125 g tarwemeel
  • 2 theel. bakpoeder
  • 12½ cl olijfolie
  • 2 eieren
  • 175 g suiker
  • 15 cl sinaasappelsap (vers geperst) of witte wijn
  • korreltje zout
  • geraspte schil 1 biologische sinaasappel
    • om te garneren
  • 100 g mascarpone
  • sinaasappelschijven

Smeer wat olie over de binnenkant van de slowcookerpan.
Leg er twee lange stroken bakpapier op maat gesneden kruislings op de bodem.
Meng de twee soorten bloem met het bakpoeder en leg het apart.
Klop olijfolie, eieren, suiker, sinaasappelsap, zout en sinaasappelschil met een garde in een voldoende grote kom.
Voeg de bloem toe en roer tot een gladde massa.
Giet het deeg in de slowcooker en strijk het glad.
Deksel op het deksel plaatsen en gedurende ca. 2½ uur op “HOOG” koken (met satéstokje testen !).
Laat de taart zonder deksel afkoelen in de pan en til hem er dan uit.
Besmeer met mascarpone en dek af met sinaasappelschijven.

Opmerkingen
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.
In het ideale geval draait u het keramische inzetstuk na een uur een keer 180 graden rond, zodat de rug nu naar voren wijst - zodat het rondom gelijkmatiger kleurt.

Terug