Sinaasappel- en gemberkaastaart

Sinaasappel- en gemberkaastaart

voor 8 porties

    • voor de bodem
  • 60 g volkoren boterkoekjes, fijngemaakt
  • 25 g gesmolten boter
  • 1 theel. suiker
  • 1 snufje kaneel
    • voor de vulling
  • 300 g roomkaas
  • 200 g zure room
  • 75 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 theel. maizena
  • een ½ sinaasappel
  • korrel gember

Vet een springvorm van 18 cm à 20 cm Ø licht in.
Meng de gemalen koekkruimels met suiker, boter en kaneel tot een kruimelige massa, bestrijk ze met een lepel op de bodem van de springvorm en druk ze stevig aan.
Meng de ingrediënten voor de vulling met een mixer tot een gladde mixer (niet luchtig slaan) en giet op de deegkorst.
Doe heet water op de bodem van de slowcooker totdat deze ongeveer met twee centimeter bedekt is.
Plaats een vuurvaste beker/vorm op de bodem en plaats de springvorm erin (deze mag niet in het water staan).
Leg een dubbele laag keukenpapier in de slowcooker en sluit het deksel.
Stoom gedurende twee uur op “HOOG”, open het deksel NIET.
Schakel vervolgens het apparaat uit en laat de kaastaart nog een uur afkoelen in de slowcooker.
Koel vervolgens gedurende vier uur.
Haal uit de vorm, snijd in acht stukken en garneer indien gewenst met sinaasappelschijfjes.

Opmerkingen
Geschikt voor een 6½ liter slowcooker.
In plaats van een kleine springvorm kunt u ook een bijpassende porseleinen braadpan of soufflepan gebruiken, maar dan is de kooktijd 15 à 30 minuten langer.

Bron: Langsam kocht besser

Terug