Schnitzelrolletjes à la Italië

Schnitzelrolletjes à la Italië

voor 8 porties

  • 8 varkensschnitzels
  • 8 plakjes gekookte ham
  • 8 plakjes provolonekaas, of milde Gouda
  • 8 theel. basilicum-pesto uit een glas
  • peper
  • zout
  • oregano, gedroogd
  • rozemarijn, gedroogd
  • 1 Tetra-pak tomaten, gezeefd, 500 g
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 15 cl water (of rode wijn)
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 2 theel. suiker
  • 1 beker slagroom, 200 g

Kruid de varkensschnitzel met peper en zout en bestrijk telkens met 1 theelepel pesto.
Op elke schnitzel een plak gekookte ham en kaas leggen.
Oprollen en vastzetten met een houten prikker.
Leg de vleesrolletjes in de slowcooker.
Meng de tomaten, tomatenpuree en water, en voeg de gedroogde kruiden en suiker toe en meng goed (spaarzaam gedoseren, omdat ze anders na de lange kooktijd te intensief werken!).
Met knoflook, zout & peper op smaak brengen en alles over het vlees doen.
Kook 1 uur op ‘HOOG’ en ongeveer 5 - 6 uur op ‘LAAG’.
In het laatste uur de slagroom erbij roeren.

Opmerking
Dien op met lintnoedels of penne.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug