Salsakip

Salsakip

voor 6 porties

  • 6 kipfilets (zonder huid)
  • 1 glas salsasaus of tacosaus (ca. 25 cl)
  • 1 eetl. limoensap
  • 1 snufje komijn
  • 1 theel. maizena, gemengd in 4 theel. water

Dep de filets droog, breng op smaak met heel weinig zout en doe ze in de slowcooker.
Salsa (afhankelijk van smaak mild, medium of kruidig) met limoensap en komijn, over het vlees gieten.
Ongeveer 3½ uur op ‘HOOG’, of 6 á 7 uur op ‘LAAG’ koken.
15 minuten voor het einde van de kooktijd de sausvloeistof binden met wat van de aangemaakte maizena.

Opmerking
Het vlees met kaas bestrooien en dit laten smelten.
Garneer de kip met zure room en koriander, en serveer er rijst en een salade bij.
Tortillachips passen er ook goed bij.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug