Rundvleessaté

Rundvleessaté

voor 6 porties

  • 500 g biefstuk, in dikke plakken gesneden
  • 2 theel. arachideolie
  • 1 ui, in plakken gesneden
  • 1 rode paprika, in dikke plakjes
  • 1 theel. knoflook, fijngestampt
  • 1 theel. gember, geplet
  • 1 theel. rode chilivlokken
  • 2 theel. bruine suiker
  • 1 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. pindakaas
  • 25 cl kokosmelk
  • 12 cl runderbouillon

Bak het rundvlees snel bruin in een frituurpan, laat het overtollige vocht uitlekken.
Doe alle ingrediënten in een slowcooker.
Roer om te mengen en laat 8 uur op “LAAG” koken.
Serveer.

Opmerkingen
De rode chilivlokken kunnen worden weggelaten als je niet van pittig eten houdt. Het is ook perfect om de chilipepers weg te laten als het voor kinderen bestemd is. Als je vppr veel mensen eten wil maken, dan kun je het recept gemakkelijk verdubbelen. Je kunt proberen om alleen maar het vlees te verhogen, maar het kan zijn dat je niet genoeg saus hebt, dus ik raad aan om alle ingrediënten te verdubbelen. Je kunt het bruin bakken van het vlees overslaan als je daar geen tijd voor hebt. Er zou geen groot verschil moeten zijn, maar ik raad je aan om het te doen als je de tijd hebt.

Bron: Slowcooking perfected

Terug