Rundvleesbroccoli

Rundvleesbroccoli

  • 400 g stoofpotje van rundvlees of lendesteaks
  • 10 cl runderbouillon, of instant bouillon
  • 5 cl sojasaus, zout
  • 30 g bruine suiker
  • 1 eetl. sesamolie
  • snufje chilivlokken of ¼ theel. srirachasaus, optioneel
  • 2 teentjes knoflook, door geperst
  • 1 eetl. korenmeel
  • 200 - 300 g broccoli in roosjes
  • sesamzaad, optioneel

Snijd het rundvlees in hapklare reepjes en doe deze in de slowcooker.
Voor de saus meng alle ingrediënten van bouillon tot knoflook, bewaar 3 eetlepels in een aparte bak en giet de rest over het vlees.
Kook ongeveer 3 à 3½ uur op “HOOG” of 6 à 7 uur op “LAAG” totdat het vlees zacht is, maar nog niet is uiteengevallen.
Klop het korenmeel met de ingehouden marinade, voeg toe aan de pot en bind gedurende 30 minuten op “HOOG”
Voeg de broccoliroosjes toe (in zeer kleine stukjes gesneden!) - of kook ze apart tot ze knapperig zijn (pan of magnetron) en meng ze aan het einde.

Opmerking
Serveer met rijst of Aziatische noedels.

Bron: Langsam kocht besser

Terug