Geroosterd rundvlees

Geroosterd rundvlees

  • 1 runderborststuk, ongeveer 750 g
  • 2 uien, in vieren
  • 2 wortelen, in de lengte doorgesneden, dan in stukken van 4 cm
  • ½ kleine koolraap, in stukken gesneden
  • 1 glas rode wijn of runderbouillon
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • laurierblad
  • peper & zout

Plaats het borststuk in de slowcooker en leg de groenten er rondom.
Meng de wijn of bouillon en tomatenpuree, giet over de borststuk en kook op “LAAG” gedurende 5 à 6 uur, of totdat het vlees mals is en de groenten gaar zijn.
De vleessappen maken een heerlijke jus.
Als een dikkere jus de voorkeur heeft, meng dan een beetje koud water met wat maizena en een paar lepels sap in een kleine pan, voeg de rest van de vloeistof toe en breng aan de kook om het in te dikken.

Heerlijk geserveerd met aardappelpuree en beboterde savooiekool.

Bron: Crock-Pot

Terug