Rundvlees in donker bier

voor 6 personen

  • paar eetl. olie
  • ca. 1 kg rundstoofvlees in grove stukken,
    bijv. riblappen
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 flesje Guiness of ander donker bier
  • 25 cl runderbouillon van blokje
  • twee laurierblaadjes
  • zout & peper
    • 1 bosje verse groene kruiden als:
  • rozemarijn
  • tijm
  • salie

  • Neem wat je in de tuin hebt staan of kunt kopen in de winkel

Snijd alles in stukken en ringen.
Was de kruiden.
Verhit de olie en smoor het met zout & peper bestrooide vlees rondom een beetje.
Doe intussen in de slowcooker de ui, groene kruiden plus laurierblad en de basterdsuiker.
Bestrooi het vlees met de lepel bloem en leg het op de ui in de slowcooker.
Doe in de hete pan het vocht: bier en bouillon.
Meng de tomatenpuree hierdoor.
Laat dit even heet worden en voeg het toe aan het vlees in de slowcooker.
Het geheel moet ongeveer voor ¾ onder het vocht staan.
Op stand 'LAAG' kan het wel 8 tot 10 uur stoven voor een boterzacht resultaat.
Op stand 'HOOG' 5 à 6 uur.
Verwijder de takjes van de groene kruiden en het laurierblad voor het opdienen.

Serveertip
Heerlijk met gekookte aardappelen en bruin brood.
Een rauwkostsalade erbij en je hebt een supermaaltijd.

Bron: Smulweb

Terug