Runderstoofschotel - I

Runderstoofschotel

voor 3 - 4 personen

  • 1 kg dikke riblappen in stukken van 2½ cm gesneden
  • ¼ kop (30 g) bloem
  • koosjer (niet-geïoniseerd) zout & peper
  • 1½ kop (0,355 l) runderbouillon
  • 1 theel. Worcestershiresaus
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 2 aardappelen in stukken van 2½ cm
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 selderiestengel, in plakjes

Meng de bloem, het zout en de peper en bedek het vlees met het mengsel.
Leg het vlees in de slowcooker en voeg de overige ingrediënten toe.
Afdekken en gedurende 10 tot 12 uur op 'laag koken' of 5 tot 6 uur op 'HOOG'.
Voor het serveren goed doorroeren.

Bron: Crock-Pot


Runderstoofschotel - II

Runderstoofschotel

voor 2 personen

  • 500 g rundstoofvlees
  • 200 g wortelen
  • 200 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper & zout naar smaak
  • 3½ dl rundsbouillon
  • 1 blad laurier
  • ½ cl Worchestershiresaus
  • bloem

Doe de blokjes vlees in de slowcooker, bestrooi met bloem, peper en zout.
Snij de wortelen en schuine, grove stukken, de ui in ringen en de aardappen in vieren.
De knoflook fijn hakken.
Voeg al de overige ingrediënten toe, voorzichtig doorroeren.
Zet de slowcooker op 'LAAG' voor 8 uur of op 'HOOG' voor 6 uur, dek af en laat de slowcooker zijn werk doen.
Roer de ingrediënten nog eens goed door elkaar en dien op.

Bron: Crock-pot
Gepubliceerd door: Jeannine van Immerseel in KookJij

Terug