Runderstoof - I

Runderstoof

  • 4 dikke plakken doorregen runderlappen
  • 4 - 5 grote aardappelen of zoete aardappelen, in dikke plakken
  • 5 wortels, diagonaal gesneden
  • 1 l runderbouillon of zoveel als nodig
  • zout & peper naar smaak
  • 25 cl rode wijn
  • 1 - 2 blikken tomatenblokjes, van elk 400 g
  • gedroogde kruiden naar smaak
  • 1 klontje boter

Verwarm de slowcooker voor.
Leg een klontje boter op de bodem.
Leg 2 stukken vlees op de bodem van de pan.
Leg er een laag aardappelen en wortel op.
Herhaal dit totdat het vlees en groenten zijn opgebruikt.
Giet de bouillon, wijn, tomaten en kruiden erbij.
Zet de deksel op de slowcooker en kook op de hoogste stand gedurende 6 uur of tot het vlees gaar is.

Serveer met salade of verse ciabatta broodjes om lekker in de jus te kunnen dopen.

Gepubliceerd door: Recepten100.nl


Runderstoof - II

Runderstoof

  • 600 g runderriblappen
  • 4 paprika’s in verschillende kleuren
  • 1 flinke theel. gemalen piment
  • 8 teentjes knoflook
  • 10 laurierblaadjes
 
  • flinke snuf zout
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 1 eetl. olie om in te bakken

Haal ruim voor het koken het vlees uit de koelkast.
Begin met het wassen en schoonmaken van de paprika’s en haal de zaadjes eruit.
Snijd ze in dunne repen en rasp de knoflookteentjes.
Snijd het vlees in kleine blokjes en verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan.
Bak de reepjes paprika en bestrooi ze met een snufje zout & peper.
Voeg het piment, de laurierbladen en de geraspte knoflook toe.
Voeg hierna het vlees toe en schep alles goed om.
Zorg dat het vlees licht aangebakken is, voeg twee eetlepels rode wijnazijn toe en meng alles goed door elkaar.
Schep vervolgens alles over in de slowcooker.
Je hoeft verder geen vocht toe te voegen aan de slowcooker want er komt genoeg vocht uit het vlees en de paprika’s.
Zet de slowcooker 5 uur op stand ‘HOOG’ of 7 á 8 uur op stand ‘LAAG’.
Check na de kooktijd of het vlees goed gaar is.
Het valt vanzelf uit elkaar. Ik heb het laatste uur de deksel eraf gehaald zodat het vocht een beetje kon verdampen.
Vis na de kooktijd eventueel de laurierbladen uit het vlees.

Serveer de runderstoof met (zoete) aardappels, aardappelpuree, rijst en groenten die je lekker vindt.
Wat ook erg lekker is, is om dit vlees te gebruiken als basis voor een pastasaus.
Als je dit stoofgerecht combineert met tomatenpassata heb je een heerlijke saus om over de pasta te serveren.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug