Rozemarijnaardappelen

Rozemarijnaardappelen

voor 2 porties

  • 500 g kleine vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook, niet gepeld
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout
  • peper
  • een paar rozemarijnnaaldjes

Was de aardappelen grondig, prik ze meerdere malen in, halveer grote exemplaren indien nodig.
Onafgedroogd in de slowcooker doen.
Voeg olijfolie, licht geplette knoflookteentjes (met schil!), zout & peper en rozemarijn toe en meng goed.
Doe het deksel erop en kook 3 uur op “HOOG”.
(Prik de aardappelen met een mes en controleer de conditie ervan, kook indien nodig langer).

Tip
Serveer met zure room of zure room dip.

Opmerking
Geschikt voor een 1½ liter slowcooker.
In een grotere 3,5-liter slowcooker is de kooktijd op “HOOG” zeker een tot twee uur langer, omdat de pannen langzamer opwarmen. En je moet de hoeveelheden verdubbelen!

Bron: Langsam kocht besser

Terug