Rotisserie stijl kip

Rotisserie stijl kip

voor 4 - 6 personen

  • 1 hele kip, met of zonder huid (2 - 2½ kg)
  • 2 theel. zeezout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. uienpoeder
  • ½ theel. gedroogde tijm
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • ½ theel. cayennepeper
  • ½ theel. zwarte peper
  • snufje peper (optioneel)
  • 4 hele teentjes knoflook (optioneel)
  • 1 gele ui, in vieren (optioneel)

Ik gebruikte een grote slowcooker voor een kip van 2½ kilogram.
Het paste mooi.
Combineer alle gedroogde kruiden in een kom.
Wrijf het kruidenmengsel over de kip, binnen en buiten.
Doe de kip met borst naar beneden in de crockpot.
Indien gewenst voeg je vier hele teentjes knoflook en een in vieren gedeelde ui toe in de kip.
Geen water toe te voegen.
(Nee, echt, geen water toe te voegen !!)
Dek af en kook op 'HOOG' voor 4 - 5 uur, of op 'LAAG' voor 8.
Het vlees is klaar als dit volledig gekookt is en de gewenste zachtheid heeft bereikt.
Hoe langer je kookt, hoe malser het vlees.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug