Roomkaas kip chili

Roomkaas kip chili

voor 2 - 3 porties

  • 250 g kipfilet
  • ½ ui, fijngehakt
  • 1 klein blikje maïs, 140 g
  • 1 blikje witte bonen, 280 g
  • 1 theel. komijn
  • ½ theel. chilipoeder
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • 40 cl groente- of kippenbouillon
  • 50 g roomkaas, volvet
  • 1 avocado
  • koriander, gehakt
  • geraspte kaas, optioneel

Doe alle ingrediënten van kippenborstfilet tot en met de bouillon in de slowcooker en breng op smaak.
Kook ongeveer 2 à 3 uur op “HOOG” of op “LAAG” voor 4 à 5 uur.
Pluk de kip met een vork uit elkaar en voeg de roomkaas toe.
Verwarm op “HOOG” gedurende 15 tot 20 minuten en roer.
Serveer de chili met stukjes avocado en koriander en doe naar wens de geraspte kaas erover.

Opmerking
Geschikt voor een 1½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug