Super romige warme chocolademelk

Super romige warme chocolademelk

voor 8 porties

    • voor de donkere chocolademelk
  • 40 cl room
  • 1 l volle melk
  • 200 g gezoete gecondenseerde melk, ½ blikje
  • 250 g donkere chocolade, grof gehakt
  • 1 eetl. cacaopoeder
  • 1 eetl. vanillesuiker
  • marshmallows, optioneel
  • room, optioneel
    • voor de witte chocolademelk
  • 20 cl room
  • 1,2 l melk
  • 200 g gezoete gecondenseerde melk, ½ blikje
  • 200 g witte chocolade, grof gehakt
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 4 kardemom capsules,
    of wat gedroogde kardemompoeder
  • snufje geraspte nootmuskaat

Voor de pure chocolade meng je het cacaopoeder met een beetje melk.
Voeg de overige ingrediënten toe aan de slowcooker en roer het cacaopoeder erdoor.
Verhit alles op “LAAG” gedurende ongeveer 2 à 3 uur, zo mogelijk één keer roeren tussendoor.
Voor het serveren, roer tot een gladde en serveer met wat marshmallows of room.

Voor de witte chocolade, voeg alle ingrediënten toe aan een andere slowcooker en meng goed.
Verhit alles op “LAAG” gedurende ongeveer 2 à 3 uur, zo mogelijk één keer roeren tussendoor.
Roer voor het serveren tot een gladde massa en verwijder de kruiden.

Opmerking
De recepten zijn berekend voor (twee) 3,5-liter slowcookers, waarvan de helft ook in het kleine 1,5-liter kooktoestel past.

Bron: Langsam kocht besser

Terug