Rijstpudding

Rijstpudding

voor 4 - 6 porties

  • 100 g korte korrel puddingrijst
  • 60 cl halfvolle melk
  • 30 cl room
  • 50 g basterdsuiker
  • 25 g ongezouten boter
  • ½ theel. vers geraspte nootmuskaat
  • jam

Spoel de rijst laat het in een zeef uitlekken en doe het vervolgens in een slowcooker.
Voeg melk, room en suiker toe.
Roer het voorzichtig door.
Voeg de boter toe in kleine beetjes.
Strooi de nootmuskaat erover.
Leg het deksel op de slowcooker en kook vervolgens 2½ uur op 'LAAG'.
Verwijder het deksel van de slowcooker en roer de rijst voorzichtig om met een houten lepel.
Herplaats het deksel, en laat het gedurende 1 uur op 'warm' staan om de rijst voor het opdienen de overtollige vloeistof te laten absorberen.
Serveer met wat geraspte nootmuskaat en jam.

Bron: Crock-Pot

Terug