Rendang babi

Rendang babi

  • 1 kg hamlappen of ander varkensvlees
  • 20 cl kokosmelk
  • 1 serehstengel gekneusd
  • 4 kardemompeulen
  • snufje zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • olie om in te bakken
  •  
    • boemboe
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 theel. sambal oelek (of meer naar smaak)
  • 2 theel. kurkuma
  • 1 theel. ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theel. djinten (gemalen komijn)
  • 1 tomaat of 6 cherrytomaatjes

Maak een boemboe (kruidenpasta) van de ui, knoflook, gember, sambal, kurkuma, ketoembar, djinten en de tomaatjes.
Het handigst is om alle ingrediënten in een keukenmachientje fijn te malen tot een pasta.
Zet de pasta even apart tot gebruik.
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi de blokjes met een snufje zout & peper.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
Bak de blokjes vlees aan totdat ze een beetje bruin zien.
Doe het vlees over in de slowcooker en bak vervolgens de boemboe aan in dezelfde pan.
Bak deze ongeveer een minuut of twee aan en voeg dan de kokosmelk toe.
Roer dit even om en breng dit aan de kook.
Kneus de sereh en de kardemom peulen en leg deze in de slowcooker.
Giet nu alles in de slowcooker over het vlees.
Schep alles even om zodat het vlees is bedekt met de saus.
Zet de slowcooker op ‘LAAG’ voor ongeveer 6 uur.
Als de kooktijd verstreken is, vis je de sereh en de kardemom peulen uit de pan.

Serveer de rendang met rijst, komkommer, sperzieboontjes en kroepoek.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug