Ratatouille van zomergroenten met basilicumolijfolie

Ratatouille van zomergroenten met basilicumolijfolie

vegetarisch, voor 4 tot 6 personen

  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 grote aubergine, in blokjes van 2 cm
  • 2 grote courgettes, grof gehakt
  • 1 rode paprika zonder zaad en in reepjes van 2 cm
  • 200 g pompoen, geschild, in stukjes van 2cm
  • 2 dl witte wijn - 2 theel. suiker
  • 2 theel. rode wijnazijn
  • 1 biologisch groentebouillonblokje
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 4 eetl. gehakte verse basilicum - 6 eetl. olijfolie
  • 2 grote tomaten, grof gehakt
  • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • stokbrood

Verwarm de slowcooker voor op 'LAAG'.
Verwarm de olie zachtjes in een koekenpan of gebruik de kookplaat van een Sauté Crock-Pot aardewerk slowcooker.
Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit in een paar minuten zachtjes aan.
Voeg de aubergine, de courgettes, de paprika, de pompoen, de wijn, de suiker, het azijn en het bouillonblokje toe, breng op smaak en meng alles goed door elkaar.
Doe alles in de aardewerken pot en zet deze op de voorverwarmde hittebron.
Doe het deksel erop en laat 3 tot 4 uur staan op de stand 'LAAG', of 2 tot 3 uur op stand 'HOOG' of zolang tot de groenten gaar zijn.
Roer zo nu en dan.
Meng intussen de basilicum door de olijfolie.
Haal de aardewerken pot van de warmtebron af zodra alles gaar is en laat de ratatouille afkoelen onder voortdurend roeren.
Roer de gehakte tomaat en de kaas er door en breng zo nodig nogmaals op smaak.
Schep de basilicumolie er met een lepel overheen en serveer met knapperig stokbrood.

Bron: Crock-Pot

Terug