Ragout alla bolognese

Ragout alla bolognese

voor 8 porties

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 100 g spek in blokjes
  • 2 stengels sellerie
  • 1 kg gehakt, gemengd
  • 50 g boter
  • 10 cl rode wijn (of minder)
  • 10 - 20 cl vleesfond
  • 500 g tomaten, gezeefd
  • 400 g grofmazige tomaten
  • 100 g tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • suiker
  • oregano
  • melk naar behoefte

Schil de ui, schraap de wortel, maak de sellerie schoon, samen met het spek heel fijn snijden en goed door het vlees roeren.
Plet de knoflookteen en eveneens toevoegen.
Verhit de boter langzaam in een koekenpan, rooster het vlees tot het kleurloos is geworden, zout & peper er op doen.
Voeg dan de rode wijn toe en roer tot de wijn verdampt is.
Doe alles in de slowcooker.
Voeg de overige ingrediënten - behalve de melk - toe en meng goed.
Breng op smaak met meer zout, peper, een snufje suiker en oregano - aanvankelijk een beetje voorzichtig, de aroma's worden nog intenser.
Doe het deksel er op en laat het 6 uur koken op ‘LAAG’.
Eventueel met wat melk verdunnen.

Bron: Ulrike Westphal
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug