Racletteaardappelen

Racletteaardappelen

voor 4 - 6 porties

  • wat boter
  • 1 à 1,2 kg aardappelen, klein, voornamelijk vast
  • 150 g raclettekaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • 100 g spek, in fijne blokjes
  • 4 lente-uitjes, in ringen
  • zout &, peper
  • peterselie, om te garneren

Vet het inzetstuk van de slowcooker licht in met boter.
Was de aardappelen, schrob ze grondig en snijd ze in hapklare stukken (hoe kleiner ze zijn, hoe korter de kooktijd).
Voeg de aardappelen en knoflook toe aan de slowcooker en meng met de kaas, uien (van alles ¼ terughouden).
Zout spaarzaam gebruiken omdat kaas en spek ook het e.e.a. afgeven en krachtig peperen.
Kook bij “HOOG” 3½ à 4½ uur totdat de aardappelen zacht zijn.
Serveer met de resterende kaas en uien en spekblokjes (kort sauteren) en bestrooi met peterselie.

Opmerkingen
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.
Natuurlijk is er meer kaas mogelijk! En voor vegetariërs gerookte tofu in plaats van spek.

Bron: Langsam kocht besser

Terug