Rabarber met griesmeel

Rabarber met griesmeel

voor 4 - 6 porties

  • 300 g rabarber
  • 1 eetl. vanillesuiker
  • 1 eetl. suiker
  • 2 eieren
  • 100 g zure room
  • 250 g kwark
  • 50 g griesmeel
  • 1 theel. vanillepuddingpoeder
  • 75 g suiker
  • mespunt citroenzeste

Snijd de rabarber in dunne plakjes van ongeveer vijf millimeter dik, bestrooi met suiker en vanillesuiker en laat het sap trekken.
Smeer de binnenkant van de slowcooker in met een beetje boter.
Scheid de eieren en klop de eiwitten in een kom met een mixer stijf.
Ga opzij staan.
Roer in een grote kom eidooiers met zure room, kwark, griesmeel, puddingpoeder, suiker en citroenschil tot een gladde massa.
Vouw er voorzichtig het eiwit en vervolgens de rabarberstukjes in.
Giet het mengsel in de slowcooker en kook twee uur op “HOOG” tot de braadpan aan de rand lichtbruin en in het midden stevig is.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug