Pulled pork - I

Pulled pork

  • ca. 800 g varkensfricandeau
  • 12½ cl tomatenketchup
  • ½ eetl. Franse mosterd
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 eetl. appelciderazijn
  • ½ eetl. Worcestershiresaus
  • 5 cl water
  • ½ theel. uipoeder
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • ½ theel. chilipoeder
  • ½ theel. paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak

Leg het vlees in de crockpot.
Meng in een kom de overige ingrediënten goed door elkaar.
Giet het mengsel over het vlees.
Laat het vlees op de hoogste stand in ca. 4 - 5 uur gaar worden.
Trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
Breng zo nodig extra op smaak met peper, zout of chilipoeder.

Bron: LoveMyFood


Pulled pork - II

Pulled pork

  • ruim 1 kg varkensvlees zoals beenham of procureur
  • 2 theel. gerookt paprikapoeder
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 2 eetl. dry rub (kruidenmengsel)
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1 theel. chiliflakes
  • snufje chilipoeder
  • 4 eetl. (kokosbloesem)suiker
  • 50 cl tomaten passata
  • 2 eetl. mosterd
  • 1 tot 2 scheutjes sojasaus
  • 2 eetl. azijn
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 eetl. olie om het vlees in aan te bakken

Snijd het vlees in vier grote stukken en wrijf ze in met de dry rub en 1 theelepel gerookt paprikapoeder.
Verhit een eetlepel olie in de pan en bak het vlees aan alle kanten bruin.
Leg het vlees in de slowcooker.
Bak nu in dezelfde pan de ui en de knoflook even aan.
Voeg een snufje zout & peper, chiliflakes, chilipoeder, 1 theelepel gerookt paprikapoeder en de tijm toe.
Schep om met een spatel.
Voeg nu de passata, de mosterd, azijn en sojasaus toe en breng het kort aan de kook.
Proef of de saus naar wens is en voeg indien nodig nog wat sojasaus of suiker toe
Giet de saus over het vlees in de slowcooker.
Er hoeft verder geen vocht aan toegevoegd te worden.
Zet de slowcooker voor 2 uur op ‘HOOG’ en daarna voor 6 tot 8 uur op ‘LAAG’.
Haal daarna het vlees uit de slowcooker, trek het met 2 vorken uit elkaar en leg het vlees weer terug in de saus.
Als het goed is hoeft er geen bindmiddel toegevoegd te worden.
Schep het goed om zodat de saus goed in het vlees trekt.
Serveer de pulled pork op een broodje met wat sla en ingelegde rode ui en ernaast een flinke schep coleslaw.
De pulled pork is ook lekker in een wrap.
Een restje pulled pork kun je heel goed invriezen.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug