Pulled chicken - I

Pulled chicken

  • 1 kg kipdijfilet of kipfilet
  • 240 ml BBQ saus
  • 4 eetl. Italiaanse dressing
  • 4 eetl. palmsuiker
  • 1 eetl. suikervrije Worcestershiresaus
  • zout naar smaak

Strooi wat zout over de kip en leg deze op de bodem van de slowcooker.
Doe alle andere ingrediënten in een kom en roer goed door totdat alles gemengd is.
Giet dit over de kip.
Zet de slowcooker op stand 'HOOG' gedurende 3 - 4 uur.
Als de kip gaar is, kun je hem met 2 vorken uit elkaar trekken.
Laat de pulled chicken vervolgens nog een kwartiertje in de slowcooker, zodat de saus goed in de kip kan trekken.

Serveer de pulled chicken op vers afgebakken broodjes.
Ook met rijst smaakt het uitstekend!
Wil je het echt helemaal authentiek doen: maak dan een coleslaw salade en schep dit boven op de pulled chicken en serveer met extra BBQ saus.

Bron: Wendy
Gepubliceerd door: Mytaste.nl


Pulled chicken - II

Pulled chicken

  • 4 kippendijen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 groene peper of groene rawit (pas op deze zijn zeer pittig)
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 1 eetl. (kokosbloesem)suiker
  • 1 snufje gedroogde tijm
 
  • 1 theel. mosterdzaadjes (of een kneepje mosterd)
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 flinke theele. (gerookte) paprikapoeder
  • vers gehakte koriander
  • sap van een limoen
  • 1 kleine rode ui in ringen gesneden
  • snufje zout
  • vers gemalen zwarte peper

Leg de kippendijen (rauw) op de bodem van de slowcooker en voeg alle ingrediënten toe behalve de verse koriander, rode ui en het limoensap.
Stel de slowcooker in op ‘LAAG’ en laat dit ongeveer 5 uurtjes garen.
Als het goed is valt de kip nu vanzelf al uit elkaar.
Proef of de pulled chicken op smaak is en voeg indien nodig nog wat zout of peper of (palm)suiker toe.
Snijd de rode ui in ringen en doe deze in een schaaltje.
Bestrooi met een snufje zout, zwarte peper en limoensap en knijp dit met je handen door de ui.
Hierdoor wordt de ui zacht en zoet.
Serveer de pulled chicken op een broodje met daarop ringen rode ui en een flinke pluk verse koriander.
Maak het af met een flinke kneep limoensap, dit is echt heel erg lekker!
Bestrooi met wat verse zwarte peper en voor de liefhebbers van pittig (zoals ik) wat fijngesneden groene rawit.

Dit gerecht kun je natuurlijk ook maken in een stoofpan want niet iedereen heeft natuurlijk een slowcooker in huis.
Volg het recept zoals hierboven beschreven en laat het een aantal uren op een laag vuur stoven.
Zodra je de kip gaar is trek je het met twee vorken uit elkaar.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug