Puddingtaart

Puddingtaart

voor 12 stuks

  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • 1 eetl. vanillesuiker
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • schil van een bio-sinaasappel
  • 125 g boter, gesmolten
  • 115 g bloem
  • 50 cl melk, op kamertemperatuur, niet uit de koelkast

Vet licht in en leg twee stroken bakpapier kruislings in de pan om het er later gemakkelijker uit te tillen.
Bedek de bodem met een stuk bakpapier dat op maat gesneden is.
Scheid de eieren, zet de dooier opzij.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf met een mixer, terzijde gelegd.
Meng de eidooiers in een andere kom met de suiker, vanillesuiker, sinaasappelsap en sinaasappelschil tot een romige massa.
De vloeibare boter langzaam er doorroeren en vervolgens de bloem erbij roeren.
Roer dan de melk erdoor (mag niet te koud zijn, anders zal het mengsel stremmen!).
Last but not least het eiwit erbij mengen totdat er geen grotere eiwitdeeltjes meer zichtbaar zijn (maar niet kloppen of krachtig roeren).
Doe het deeg in de slowcooker.
Klem een handdoek of keukendoek onder het deksel om druipend water op te vangen.
Op “LAAG” koken voor ongeveer 2½ à 3 uur.
Om een gelijkmatigere bruining te bereiken, draait u het keramische inzetstuk 180° na de helft van de kooktijd.
De taart is klaar als hij niet meer te "wiebelig" lijkt en goed vastzit aan de randen.
Laat minstens vier uur afkoelen zonder het deksel.
Daarna pas met behulp van de bakpapierstroken uit de bakplaat halen en met vruchtensaus serveren.

Opmerking
Dit recept is voor een 3,5-liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug