Pudding met siroop

Pudding met siroop

  • 175 g zachte boter en iets extra om de puddingschaal mee in te vetten
  • 100 g golden syrup
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 3 middelmatig grote eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 cl melk
    • serveren met
  • 4 - 5 eetl. Golden Syrup
  • warme custard

Vet de binnenkant van een 1,2 liter puddingschaal goed in.
Giet 50 g Golden Syrup onderin de puddingschaal en zet de schaal opzij.
Gebruik een elektrische blender of mixer en klop de overige 50 g golden syrup op met de boter, suiker en citroenschil op tot een licht, luchtig mengsel.
Voeg hier de helft van de eieren en dan de helft van het bakmeel aan toe.
Klop de overige eieren op met bakmeel en melk.
Lepel het mengsel in de puddingschaal en maak het oppervlak egaal.
Bedek de schaal met een rond stuk folie dat in het midden geplooid is om ruimte te bieden aan de rijzende pudding.
Klem de folie goed vast om de rand van de schaal.
Zet de puddingschaal in de mand van de slowcooker.
Voeg nu koud water aan de schaal toe tot de puddingschaal voor de helft in het water staat.
Plaats de deksel en kook gedurende 3 tot 4 uur op de hoge stand.
Neem de puddingschaal voorzichtig uit de mand van de slowcooker, verwijder de folie en keer de pudding om op een warme schaal of warm bord.
Verdeel vóór het serveren de siroop over de pudding, snijd de pudding in royale stukken en serveer deze met custard.

Bron: Crock-Pot

Terug