Pudding van pure chocola en koffiebrood

Pudding van pure chocola en koffiebrood

voor 4 tot 6 personen

  • 70 g ongezouten boter
  • 3½ dl melk
  • 2 volle eetl. oploskoffie (korrels)
  • 100 g fijngehakte pure chocola
  • 4 middelgrote eieren
  • 55 g poedersuiker
  • 1 theel. gemalen kaneel
  • 6 plakken dik gesneden brood, in blokjes
  • 150 g sultanarozijnen
  • 115 g gehakte pecannoten
    • bij het opdienen
  • cacaopoeder
  • geglaceerde suiker
  • slagroom

Olie de aardewerken pot lichtjes in en verwarm de warmtebron voor op 'LAAG'.
Smeer de boter op het brood en snijd het daarna in vierkantjes van 2 cm.
Kook de melk samen met de koffie in een pan.
Draai de hittebron uit, voeg de chocola toe en roer tot hij is gesmolten.
Klop de eieren met de suiker en kaneel in een hittebestendige kom en voeg dan het warme melkmengsel toe onder voortdurend kloppen.
Voeg de blokjes brood, sultanarozijnen en de pecannoten toe en duw ze onder om te weken.
Giet alles in de aardewerken pot en plaats hem op de warmtebron.
Plaats het deksel erop en laat 2 uur staan op 'LAAG' of 1 uur op H'HOOG'.
Haal de aardewerken pot hierna van de warmtebron af, verwijder het deksel en laat het geheel zachtjes afkoelen.
Bestuif de pudding met cacaopoeder en geglaceerde suiker.
Serveer met slagroom.

Bron: Crock-Pot

Terug