Pruimencrumble

Pruimencrumble

voor 6 - 8 porties

    • voor de fruitlaag
  • 1 kg rijpe pruimen
  • 2 - 3 eetl. suiker
  • ½ theel. kaneel
  • 1 eetl. maizena
  • 4 eetl. rode wijn of appelsap
    • voor de crumble
  • 100 g bloem
  • 50 g havervlokken, pittig
  • 25 g amandelen op de grond
  • 50 g meer suiker
  • 50 g bruine suiker
  • 1 eetl. amaretto
  • 100 g boter, zacht

Ontpit de pruimen en snijd ze in kleine stukjes.
Meng met de suiker, kaneel, maizena en het sap (ja, zo’ paar rijpe pruimen geven nog veel sap af!) en in de slowcooker doen en op met ‘HOOG’ instellen.
Kneedt alle ingrediënten voor de kruimels met je handen of een vork in grove kruimels en strooi op het fruit.
Kook ongeveer zes uur op ‘LAAG’ of 3 uur op ‘HOOG’.

U kunt dit recept ook bereiden in een 3½ liter slowcooker met rijpe perziken (zeer fijne plakjes!) of bessen.

Bron: Langsam kocht besser

Terug