Provençaals geroosterd rundvlees

Provençaals geroosterd rundvlees

  • 2 eetl. geklaarde boter of olie
  • 1½ kg rundvlees
  • gerookt zout
  • peper
  • tijm
  • Provençaalse kruiden
  • 2 rode uien, in plakjes
  • 2 wortelen, in stukken van 1 cm
  • 1 glas rode wijn
  • 1 glas water
  • 2 à 3 theel. groentebouillonpoeder
  • zout
  • peper
  • honing
  • verse tijm
  • rozemarijn
  • 1 sinaasappel, in plakjes gesneden

Bak het vlees rondom in olie aanbraden, breng op smaak met gerookt zout, peper, gemalen tijm, gedroogde Provençaalse kruiden en zet het opzij.
De uien in een koekenpan aanbakken en leg ze samen met de wortelen op de bodem van de slowcooker.
Blus met rode wijn en met water loskoken.
Kruid met groentebouillonpoeder, gerookt zout, peper uit de molen en wat honing en voeg ook toe aan de slowcooker.
Leg de plakjes sinaasappel en kruiden op het vlees.
Tot 9 uur op “MEDIUM” (met de Morphy Richards..... anders is waarschijnlijk ook “LAAG” genoeg....) koken.
Verwijder de sinaasappels en kruidenstelen 5 uur voor het einde.
Later, verwijder een deel van de saus, pureer in een aparte pan en dan op een laag vuur indikken.

Opmerking
Lekker met ovengroenten met verse tijm, zout (Fleur de sel), peper en rozemarijnolie en rozemarijnaardappelen uit de oven.

Bron: Langsam kocht besser

Terug