Pompoensoep

Pompoensoep

  • 1 (fles)pompoen
  • 1½ l water
  • 2 eetl. groentebouillonpoeder
  • 1 theel. gemalen gember (djahé)
  • 1 rode appel met schil, in blokjes gesneden
  • het sap van een sinaasappel
  • 1 stevige wortel, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 uien, in stukjes gesneden
  • een flinke snuf peper
  • snufje zout
  • 1 theel. chiliflakes of
    een theel. sambal oelek, naar smaak
  • 1 eetl. ketjap manis
  • optioneel: 200 - 300 g soepballetjes,
    bijv. (bio) rundergehakt
  • bosui (als garnering)

Deze soep kun je ook bereiden in de slowcooker.
Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet deze voor 4½ tot 5 uur op ‘LAAG’.
Pureer daarna de soep glad en voeg als je dat lekker vindt soepballetjes toe.
Laat deze nog 10 tot 15 minuten zachtjes meegaren.
Ik gebruik mijn staafmixer liever niet in mijn slowcooker, ik giet deze eerst over in een gewone pan voordat ik deze pureer.
Wil je er nog balletjes aan toevoegen doe dit dan als de soep gepureerd is.
Kook de balletjes 10 minuten mee in de soep tot ze gaar zijn.
Garneer de soep met ringetjes bosui en bestrooi met een snufje chiliflakes.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug