Pompoencrème brûlee

Pompoencrème brûlee

voor 6 porties

  • ½ blikje gezoete gecondenseerde melk, 200 g
  • 5 eidooiers
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapte inhoud
  • snufje zout
  • kaneel
  • kaneel
  • nootmuskaat
  • ¼ theel. geraspte sinaasappelschil
  • 20 cl melk
  • 20 cl room
  • 75 g gestoomde of gekookte pompoen, uitgelekt, gepureerd
  • suiker voor gratineren

Meng de eidooiers en de kruiden met de gecondenseerde melk in een grote kom.
Verhit melk en room in een pan tot bijna kokend en roer in het melkmengsel.
Voeg tot slot de pompoenpuree toe.
Verdeel het mengsel in zes tot zeven kleine vuurvaste glazen.
Plaats de glazen in de slowcooker en giet er heet water bij tot aan de rand van de glazen.
Doe het deksel erop en kook ongeveer 3 à 3½ uur bij “LAAG” tot het mengsel is uitgehard, maar "wiebelt" nog steeds een beetje als je het verplaatst.
Verwijder de glazen uit het waterbad en laat volledig afkoelen (bij voorkeur 's nachts in de koelkast).
Voor het serveren bestrooien met witte suiker en karameliseren met een brander.

Opmerking
Geschikt voor een 6½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug