Oosterse pompoen-paprikasoep

Oosterse pompoen-paprikasoep

vegetarisch, voor 4 - 6 porties

    • voor de soep
  • 500 g Hokkaïdo pompoen
    of een andere pompoensoort
  • 250 g rode paprika
  • 150 g wortelen
  • 150 g ui
  • 1 l groentebouillon
  • 1 theel. komijn
  • 1 eetl. honing
  • zout & peper
    • voor de kikkererwten topping
  • 1 kan kikkererwten (400 g uitgelekt nettogewicht)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. komijn
  • 1 theel. paprikapoeder (mild of heet, naar smaak)
  • mespunt kaneel, kruidnagel en chilipoeder
  • zout
  •  
    • om te serveren
  • gehakte koriander of gladde peterselie
  • yoghurt

Hak alle groenten in niet al te grove stukken, snijd de ui in fijne blokjes.
Doe alles in de slowcoker.
Giet de groentebouillon erbij en breng op smaak.
Kook ongeveer 4 à 5 uur op “HOOG” totdat de groenten volledig zacht zijn.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spreid ze uit op een dubbele laag keukendoeken, laat ze een paar uur drogen.
Meng de olie met de kruiden.
Ongeveer een uur voor het einde van de kooktijd de kikkererwten in een kom doen en mengen met de gekruide olie.
Verwarm de oven voor op 200 °C, doe de kikkererwten op een bakplaat en bak ze in 30 tot 40 minuten knapperig.
Schud het elke tien minuten om zodat de kikkererwten gelijkmatig bruin worden.
Haal het uit de oven en laat het op de plaat afkoelen.
Meng de soep met behulp van een staafmixer of een blender tot de gewenste consistentie.
Bestrooi met koriander en leg er wat geroosterde kikkererwten op.

Opmerkingen
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.
Lekker met pitabrood en Griekse yoghurt.

Bron: Langsam kocht besser

Terug