Pittige ribbekes

Pittige ribbekes

  • 1,6 kg varkensvleesribben (country style dus)
    Aan deze ribben zit veel meer vlees dan aan de ‘piano’ ribben.
  • 6 cl sojasaus
  • 6 cl donkere kandijsiroop
  • 2 eetl. hoisin saus
  • 2 eetl. bruine suiker
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 2 eetl. geroosterde sesamolie
  • 2 theel. citroensap
  • 3 theel. zoete chilisaus
  • ½ theel. hete pepersaus
    (bijv. tabasco of een ander merk)
  • ½ theel. gemalen gember
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • ½ theel. chilipoeder of chilivlokken
  • ¼ theel. cayennepeper
  • ¼ theel. gemalen zwarte peper
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode chiliepeper

Plaats de vleesribben in de slowcooker.
Meng alle andere ingrediënten door elkaar en giet ze over de ribben.
Hussel de ribben door de saus, zodat elke rib langs elke kant bedekt is.
Zet het deksel op de slowcooker en laat gedurende 8 uurtjes op stand 'LAAG' sudderen.
(Geen paniek als je hele huis gaat ruiken naar ribbekes. Dat is een beetje de bedoeling)
Doordat de saus de zwaartekracht volgt, kan het geen kwaad dat je twee of drie keer de onderste laag naar boven haalt (en omgekeerd).
Zo krijgt elke rib zijn portie kruidige mix.
Haal de ribben uit de cooker en plaats ze in een serveerschaal.
Dek af en hou warm.
Of.
Leg de ribben onder de gril voor ongeveer 10 minuutjes om een krokant korstje te krijgen.
De saus die nu nog in de cooker zit zit vol met smaak.
Die willen we dus niet zomaar weggieten.
Je kan bvb met maïszetmeel of arrowroot de vloeistof binden tot een meer lepelbare saus.
Doe daarvoor de vloeistof in een steelpannetje en breng op het vuur aan de kook.
Los het zetmeel of de arrowroot op in een beetje water en giet dit ‘papje’ onder voortdurend roeren in de vloeistof.
2 minuten later heb je een heerlijke saus.
Snij de lenteuitjes en rode peper flinterdun en sprinkel voor het serveren over de ribbekes.

Heerlijk met rijst of puree.

Terug