Pittige karbonaadjes

Pittige karbonaadjes

  • 6 (schouder) karbonades zonder bot
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 4 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. zoete chilisaus
  • 1 theel. sesamolie
  • 1 theel. Thaise vissaus
  • sap en rasp van een halve citroen
  • 1 theel. mosterd
  • 1 tot 2 eetl. honing
  • scheutje olie om in te bakken

De pit uit dit recept komt dit keer niet van pepers of sambal maar van de gember en mosterd.
Hou je van pit, voeg dan gerust iets meer gember of mosterd toe.
Sambal of een pepertje mag er natuurlijk ook altijd in.
Haal de karbonades (of je vlees naar keuze) uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen.
Bestrooi ze met een snufje zout & peper.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
Zorg dat de pan goed heet is.
Laat de karbonades even om en om dichtschroeien en leg ze meteen in de slowcooker.
De slowcooker hoef je nog niet aan te zetten.
Je gaat eerst de saus maken.
Doe alle ingrediënten – behalve de honing – in een kommetje en meng dit goed door elkaar.
Je kunt de saus alvast even proeven, dan heb een beetje een idee hoe het straks gaat smaken.
In combinatie met het vlees en de honing zal de smaak het allerlekkerst zijn.
Giet de saus over het vlees in de slowcooker en zorg dat het vlees met de saus bedekt is.
Het hoeft niet helemaal onder te staan, er komt ook nog vocht uit het vlees.
Zet de slowcooker op ‘LAAG’ voor ongeveer 4 uur.
Je hoeft geen extra vocht toe te voegen maar een klein scheutje water mag altijd.
De saus wordt later nog ingekookt met honing waardoor deze dikker zal worden.
Als de karbonades klaar zijn haal je ze voorzichtig met een tang uit de pan.
Het vlees is zo zacht dat het waarschijnlijk uit elkaar valt.
De kunst is om dat niet te laten gebeuren.
Dek het vlees even af met een stukje folie en giet de saus/vocht uit de slowcooker over in een steelpannetje.
Laat dit even koken en voeg er nu 1 tot 2 eetlepels honing aan toe.
Roer de saus goed door en maak alvast de borden op.

Opmerking
Ik vind de karbonades het lekkerst met zilvervliesrijst en broccoli. Leg de karbonades op het bord en schep de heerlijke saus er overheen of lak ze af met een kwastje. Voor extra pit strooi je er nog een snufje gedroogde chiliflakes op.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug