Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

voor ca. 25 stuks
uit de slowcooker (of gewoon uit de pan)

    • voor de saus
  • 15 cl tomatenketchup
  • 5 cl srirachasaus
  • 2 eetl. bruine suiker
  • 1 eetl. appelciderazijn
  • 1 eetl. Worcestershiresaus
  • 1 theel. milde paprikapoeder
    • voor de gehaktballetjes
  • 500 g rundergehakt
  • ½ theel. uienpoeder
  • ½ theel. chilipoeder
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. paneermeel
  • 1 eetl. Worcestershiresaus

Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en giet de saus in de slowcooker.
Laat de saus op de hoge stand warm worden terwijl je de gehaktballetjes maakt.
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot.
Leg de balletjes in de saus en schep voorzichtig om.
Zorg dat alle balletjes met een laagje saus bedekt zijn.
Zet de slowcooker op de lage stand en laat de gehaktballetjes in 3 uur gaar worden.
Meng, als de saus te dun is, een eetlepel maizena met een paar eetlepels saus.
Zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
Giet het mengsel terug in de pan en roer voorzichtig door zodat de saus gaat binden.

Geen crockpot? Geen probleem!
Heb je geen slowcooker, maar wil je wel graag deze gehaktballetjes maken?
In een braadpan of hapjespan met anti-aanbak laag gaat het ook prima!

Braad de gehaktballetjes even aan in wat boter.
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg bij de balletjes.
Laat de balletjes op laag vuur in een half uur tot drie kwartier gaar stoven in de saus.
Pas goed op dat de saus niet aanbrandt.
Voeg wat water toe wanneer de saus te dik wordt.

Opmerkingen
Gehaktballetjes passen bij elke gelegenheid. Of je nu een buffet, borrelhapje of gewoon een tussendoortje op tafel wilt zetten!
Doordat deze balletjes in de saus worden gaar gestoofd worden ze niet droog, maar blijven ze juist lekker mals en sappig.
Lunchtip: beleg een opengesneden stokbroodje met deze gehaktballetjes en strooi er wat geraspte jonge kaas over. Zet een paar minuten onder een hete grill en je hebt een heerlijke lunch!

Bron: LoveMyFood

Terug