Stoofvlees van piepkuiken, gerookte pancetta en sjalotten met honing en witte wijn

Stoofvlees van piepkuiken, gerookte pancetta en sjalotten met honing en witte wijn

  • 1 eetl. heldere honing
  • 10 cl slagroom
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 middelgrote piepkuikens (elk 1 kg) of
    1 grote kip in de lengte gehalveerd (2 kg)
  • 250 g gerookte pancettareepjes
  • 25 cl kippenbouillon
  • 3 eetl. olijfolie
  • 8 sjalotten, geschild
  • zout & peper

Voeg de kippenbouillon toe en kook voor 3½ uur op 'LAAG' of 2 uur op 'HOOG'.
Bestrijk de kip met olie en breng op smaak met zout & peper.
Bak de kip in een koekenpan aan alle kanten bruin en plaats het slowcooker.
Blus de pan met behulp van de witte wijn en verminderen het met eenderde.
Doe bij kip de sjalotten, knoflook en pancetta in de slowcooker.
Voeg nu de room en honing toe, dek af en laat het nog 30 minuten op 'HOOG'.
Breng op smaak met zout & peper en serveer.
Met behulp van dezelfde pan bak je de pancetta en sjalotten tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflook toe en ga door met bakken voor 2 - 3 minuten of tot het begint te verzachten.

Bron: Crock-Pot

Terug