Pho
Vietnamese noedelsoep

Pho, Vietnamese noedelsoep

    • voor de bouillon
  • 600 g dijbeenvlees van kippen incl. bot
  • 3½ l water
  • 2 uien, gesneden
  • 4 cm gepelde gember
  • 4 knoflookteentjes, gepeld en gehalveerd
  • 6 kruidnagels
  • 2 sterrenanijs
  • 2 kaneelstokken
  • 2 theel. korianderzaadjes, heel
  • 4 eetl. donkere sojasaus
  • 1 eetl. zout
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 stengel citroengras
  • 3 shiitake champignons, gedroogd, verkruimeld
  • 1 bosje koriander (de stengels, het groen apart houden)
  •  
    • voor de garnering
  • voorgekookte rijst of sobanoedels
  • gehakte groene uien
  • koriandergroen
  • 1 chilipeper, in ringen (optioneel)
  • 1 limoen, in schijfjes

Deze kruidige bouillon is berekend voor de 5,7 liter slowcooker.

Doe het kippenvlees in de slowcooker, voeg het water toe.
Verwarm een oven (of grill) voor op 230 °C bovenwarmte, bekleed een bakplaat met bakpapier.
Daarop apart van elkaar de uien, gember, knoflook en droge specerijen (kruidnagels, steranijs, kaneel, koriander) erbij doen.
Doe ze in de oven en braad ze tot de specerijen goed ruiken (twee tot vier minuten) en doe ze in de slowcooker.
Rooster de groenten tot ze lichtbruin zijn (ongeveer 10 minuten), voeg ze dan ook toe aan de slowcooker.
Breng op smaak met sojasaus, zout en suiker, voeg citroengras, paddestoelen en korianderstengels toe.
Kook 5 tot 7 uur op ‘LAAG’.
Breng op smaak en filtreer door de bouillon om de specerijen te verwijderen.
Haal het vlees van de beenderen en serveer met zeer hete bouillon en garneringen.

Pho smaakt ook goed met rundvlees (dit eerst aanbraden en dan vanaf het begin mee koken) of vegetarisch (vlees weglaten en later repen tofu toevoegen).

Bron: Langsam kocht besser

Terug