Perencrumble

Perencrumble

voor 4 - 6 porties

    • voor de fruitlaag
  • 1 kg peren, rijp
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 - 3 eetl. suiker, wit
  • ½ theel. vers geraspte gember
  • 50 g veenbessen, gedroogd of bevroren
  • 7½ cl appelsap, of witte wijn
  • 15 g maizena, 1½ eetl.
    • voor de crumble
  • 100 g bloem
  • 50 g havervlokken, stevig
  • 25 g gemalen amandelen
  • 100 g suiker, bruin
  • 100 g boter, zacht
  • snufje kaneel
  • snufje zout

Schil en verwijder het klokhuis van de peren en snijd ze in dunne plakjes.
Bestrooi met citroensap, zodat ze niet bruin worden.
Voeg suiker, gember en veenbessen toe en roer.
Klop het appelsap, of witte wijn met de maizena en giet het over het fruit.
Doe het fruit in de slowcooker en zet de pan op “HOOG”.
Doe voor de crumble alle ingrediënten in een kom en meng met een vork om er crumble van te maken.
Verkruimel over de vruchten.
Zet het deksel op de pan en kook ongeveer 3 uur op “HOOG”.
Op “LAAG” een goede 6 uur.

Serveer lauw met vanille-ijs of roomijs.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug