Pastasaus met kip

Pastasaus met kip

voor 6 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 fles Sugocasa tomatensaus
    (of 65 cl passata)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 kleine winterwortel, geraspt
    of in kleine blokjes gesneden
  • ½ theel. chilivlokken (extra als je van pittig houdt)
  • 3 middelgrote kipfilets
  • 70 g tomatenpuree (klein blikje)
  • 1 eetl. oregano

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook even aan.
Doe de ui en knoflook in de slowcooker en voeg alle andere ingrediënten (behalve de kipfilet) toe.
Snijd de kip in grove stukken en leg bovenop de andere ingrediënten in de slowcooker.
Doe het deksel op de pan en zet hem op de lage stand voor 4 uur.
Als het goed is valt de kip nu makkelijk uit elkaar.
Trek de kip met twee vorken uit elkaar en roer de door de saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Als je wilt kan je de saus wat pittiger maken door extra chili vlokken of cayennepeper toe te voegen.
Laat de saus nog een uurtje op de lage stand pruttelen voor je hem gaat serveren.

Bron: LoveMyFood

Terug